‘Beetle Bailey’

Stripvader 'Flippie Flink’ Mort Walker overleden

Beetle Bailey-strip
Beetle Bailey-strip

Mort Walker, de schepper van de strip over de luie Amerikaanse soldaat ‘Beetle Bailey’, in Nederland bekend als ‘Flippie Flink’ is 27 januari op 94-jarige leeftijd overleden, thuis in Stamford (Connecticut). Dat heeft zijn familie de Amerikaanse pers laten weten. Walker heeft Flippie Flink 68 jaar lang getekend, een record, aldus zijn zoon Greg, die de strip voortzet. Mort Walker begon met de Beetlestrip in 1950, die aanvankelijk een luie student was. Maar in het eerste jaar liet hij hem in dienst treden, en vanaf dat moment begon de strip te lopen. Toen het VS-legerblad Stars and Stripes de strip als gezagsondermijnend weigerde, werd het echt een hit. Op zijn hoogtepunt verscheen Flippie Flink wereldwijd in 1.800 kranten (200 miljoen lezers). (NRC)