‘Ik eet wel gezond, vind ik. Meestal één aardappel en verder alleen groenten’

Rob Bens (74): „Ik ben alleen, dus ik doe altijd zelf de boodschappen. Ik eet wel gezond, vind ik. Meestal één aardappel en verder alleen groenten. En oké, er moet natuurlijk een vleesje bij. Maar ik gebruik ook heel weinig suiker. Kijk, ik koop zoetspul. ’s Morgens eet ik altijd muesli en dan doe ik dat zoetspul erover. Anders is het zo droog.”

U eet nooit een pizza?

„Nee. En ik hou ook niet van maaltijden met veel specerijen. Ik hou wel van haring. Maar dat is hier alleen verpakt te koop. Niet lekker. Je moet naar een visstalletje. Dan snijden ze het waar je bij staat.”

Kookt u elke avond?

„Meestal wel, maar vanavond eet ik een kant-en-klare salade voor de lijn. Je moet altijd een beetje oppassen, hè? Dit weekend maak ik rundvlees met gesneden uitjes en champignonnetjes. En daarnaast spruitjes of witlof. De rabarber vinden we lekker voor erbij. Dat past bij alles.”

‘We’?

„Er komt een vriendin op visite. Nee, geen gewone vriendin, als je het wilt weten. We hebben al 3,5 jaar een latrelatie. Om de 14 dagen kook ik voor haar.”

Gaat u ooit nog samenwonen?

„Ik ben weduwnaar. Mijn vrouw is 23 jaar terug overleden. Ik zou er niet opnieuw aan willen beginnen. Dan ben ik weer afhankelijk van een ander. En als je alleen bent, kun je doen en laten wat je wilt.”

    • Manouk van Egmond