In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Aandachtig kijken de toeschouwers naar de tenniswedstrijd tussen de Oekraïense Elina Svitolina en de Belgische Elise Mertens tijdens de Australian Open. Mertens won (6-4, 6-0) en plaatste zich voor de halve finales.
Foto Vincent Thian/AP
Een meisje leunt uit de auto om te kijken naar de langskomende Turkse tanks en soldaten. Turkije begon deze week een offensief tegen de Koerdische militie YPG in de Syrische regio Afrin.
Foto Bulent Kilic/AFP
In China zijn twee kloonaapjes geboren. Het is voor het eerst dat de techniek waar eerder schaap Dolly mee werd gekloond bij apen wordt toegepast.
Foto Jin Liwang/AP
Vliegtuigspotters bij de luchthaven in Zurich-Kloten, Zwitserland, wachten op de aankomst van Air Force One met aan boord Donald Trump. De Amerikaanse president zal aanwezig zijn bij het World Economic Forum in Davos.
Foto Ennio Leanza/EPA
In Benghazi, Libië ontploften deze week twee autobommen. Bij de aanslag vielen zeker 33 doden. De bommen gingen af in de buurt van een moskee, net toen gelovigen naar buiten kwamen. De aanslag is nog niet opgeëist.
Foto Reuters
Inwoners van de wijk Munsieville in Krugersdorp worden vastgehouden door de politie. Het is al een tijd onrustig in de Zuid-Afrikaanse stad. Inwoners hebben zich tegen hun buitenlandse stadsgenoten gekeerd. Onder andere winkels en woningen van buitenlanders zijn bestormd en vernield.
Foto Wikus de Wet/AFP
In Saoedi-Arabische stad Rumah is het jaarlijkse Camel Festival aan de gang. Deze kameel doet mee aan de schoonheidswedstrijd. De eigenaar van Miss Camel kan 30 miljoen dollar winnen.
Foto Fayex Nureldine/AFP
Het strand van Zouk Mosbeh in Libanon wordt schoongemaakt. Na stormachtig weer is er veel vuilnis aangespoeld aan de kust.
Foto Joseph Eid/AFP
Rohingya kinderen demonstreren in Bangladesh, ze willen absoluut niet terug naar Birma. Het is de bedoeling dat aankomende week de eerste Rohingya teruggaan naar Birma. De afgelopen maanden zijn duizenden Rohingya uit Birma gevlucht voor het geweld tegen de moslimgemeenschap.
Foto Manish Swarup/AP
Kinderen in een ziekenhuis na een vermeende gasaanval op de Syrische stad Douma. Het Syrische regime is meermaals door de VN beticht van het uitvoeren van chemische aanvallen op de bevolking.
Foto Hasan Mohamed/AFP
Een model van Elie Saab schrijdt naar beneden tijdens de modeweek in Parijs.
Foto Kamil Zihnioglu/AP
De Russische president Vladimir Poetin (links) ontmoette deze week het hoofd van Basjkirostan en de grootmoefti van deze autonome regio van Rusland, iets ten noorden van Kazachstan.
Foto Alexey Nikolsky/AFP
Het Duitse Rode Kruis stopt in 2023 met het onderzoek naar de nog 1,2 miljoen mensen die vermist zijn geraakt in de Tweede Wereldoorlog. Op de foto een index-kaart met de namen van vermiste Duitse soldaten.
Foto Victoria Bonn-Meuser/AFP
Een storm trok deze week over de Filipijnse regio Cavite, ten zuidwesten van hoofdstad Manila. Ongeveer 200 huizen werden verwoest – er zijn geen meldingen van doden of gewonden.
Foto Ted Aljibe/AFP
Vrouwelijke gevangenen krijgen een massage in de vrouwengevangenis van Chiang Mai.
Foto Athit Perawongmetha/Reuters
De voorbereiding voor de Dag van de Republiek in India zijn in volle gang.
Foto Adnan Abidi/Reuters
Kinderen juichen voor het Japanse olympisch team (te zien in de bovenste zitplaatsen). De olympische winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea beginnen op 9 februari.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
Moeder en kind rusten in een protestantse kerk op Papoea, een eiland van Indonesië. De overheid heeft militairen en artsen uitgezonden naar het gebied waar ondervoeding en mazelen veel voorkomen.
Foto M Agung Rajasa/Reuters
Een dakloze slaapt vlak voor de kunstacademie van Londen.
Foto Facundo Arrizabalaga/EPA
Het standbeeld van Ramses II werd deze week verhuisd naar het Egyptisch Museum in Caïro.
Foto Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Mensen op het ijs van het Kunming-meer, bij het oude zomerpaleis in Beijing, China.
Foto Stringer/Reuters