Cold case

Grootschalig DNA-onderzoek in zaak- Verstappen

Justitie gaat 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar oproepen voor het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen uit het Midden-Limburgse Heibloem werd in augustus 1998 bij het Zuid-Limburgse Brunssum vermoord. De Maastrichtse politie maakte vrijdag bekend dat het DNA-onderzoek op 24 februari op diverse punten in Limburg begint. Het neemt een kleine maand in beslag. Mannen en jongens kunnen dan wangslijm afstaan. Jarenlang onderzoek heeft tot nu toe een twintigduizend pagina’s dik dossier en zesduizend onderzochte personen opgeleverd, maar geen dader. Het nieuwe onderzoek kost 1,8 miljoen euro. De zus van Nicky Femke Verstappen deed tijdens een bijeenkomst een oproep om mee te doen aan het onderzoek. „De pijn en het gemis worden niet minder.” (NRC)

    • Paul van der Steen