Verdachte in moordzaak Savannah (14) langer vast

De resultaten van het forensisch onderzoek worden eind maart verwacht, zegt het Openbaar Ministerie.

Foto Ginopress / ANP

Angelo S., de verdachte van de moord of doodslag op de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, blijft in afwachting van nader onderzoek langer vastzitten. De kliniek waar hij zit wil hem langer observeren, meldt de rechtbank Midden-Nederland.

De verdachte blijft in de kliniek tot de volgende regiezitting op 3 april 2018. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels het tactische onderzoek afgerond waarbij informatie over S. is vergaard. Het forensisch onderzoek, waarbij gekeken wordt of de sporen op de plaats delict aan de verdachte gelinkt zijn, wordt volgens het OM waarschijnlijk eind maart afgerond.

Het lichaam van Savannah werd op zondag 4 juni mede dankzij zoekacties met honderden vrijwilligers gevonden in een sloot in haar woonplaats. Hetzelfde weekend is ook het lichaam van de 14-jarige Romy gevonden. De twee zaken staan niet in verband met elkaar.

Lees ook de reportage van het NRC over de moorden van Romy en Savannah.
    • Zoran Bogdanovic