Thuiskok

Haverkoek met banaan

We gaan met verantwoorde koekjes het weekend in. Geschikt als tussendoortje of voor het ontbijt. Het valt me trouwens op dat in Nederland zelden met zoet wordt ontbeten, terwijl ik dat juist een heerlijk begin van de dag vind. Het is verkwikkend en opwekkend. In Italië weten ze er alles van. Er zit overigens geen suiker in deze koekjes, het beetje zoet moet van de banaan en rozijnen komen. Dus ook aantrekkelijk voor mensen die niks van suiker moeten hebben.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten met een vork tot een goed samenhangend geheel. Verdeel het deeg in twee stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg plat in twee rechthoeken van maximaal een halve centimeter dik, zorg dat de rozijnen zo veel mogelijk aan de onderkant zitten. Bak de haverkoeken in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin, pas op dat de rozijnen niet verbranden. Laat de koeken voor het serveren afkoelen op een rooster tot ze lauwwarm of koud zijn.

Je kunt de haverkoeken in een afgesloten trommel 2 dagen bewaren, maar dezelfde dag zijn ze het lekkerst.