Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Miguel Gutierrez/EPA
 1. Emmerson Mnangagwa: ‘I’m not a crocodile’


  De Financial Times publiceerde een groot interview met Zimbabwes nieuwe leider Emmerson Mnangagwa. Het is zijn eerste publieke optreden en het gesprek levert een zeer interessant stuk op, vindt correspondent Bram Vermeulen.

 2. NYT sprak met Venezuela’s staatsvijand

  Vorige week werd in Venezuela Óscar Pérez, een voortvluchtige ex-politieofficier en aanvoerder van een halfslachtige coup in juni, bij een commandoactie gedood. The New York Times sprak tot vlak voor Pérez´ dood met deze staatsvijand nummer 1 via een versleutelde berichtendienst, las redacteur Merijn de Waal.

 3. Seksuele intimidatie op een liefdadigheidsfeest


  De Financial Times ging undercover naar een exclusief liefdadigheidsgala. ‘Men only’ welteverstaan, maar met 130 hostesses. De reportage maakt, na #MeToo, weer veel los in zakelijk Londen, zegt correspondent Melle Garschagen.

 4. ‘Frans Timmermans wás een rising star’

  Er was een tijd dat Frans Timmermans de ‘Next Big Thing’ moest worden van de Europese Unie. Maar de ‘Timmermania’ is plotseling voorbij, schrijft Politico. Volgens de nieuwssite was de eurocommissaris een ‘rijzende ster’, maar maakte hij de verwachtingen niet helemaal waar. Waar ging het mis? Tip van redacteur Marloes de Koning.

 5. De geschiedenis van Arlington in stripvorm


  Beeldredacteur Arjan de Jongh tipt een strip die de geschiedenis vertelt van de nationale militaire begraafplaats Arlington in Washington.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.