Wozniacki en Halep naar finale van Australian Open

Wozniacki en Halep voeren de wereldranglijst aan. Aanstaande zaterdag vindt de finale in Melbourne plaats.

Foto Tracey Nearmy/EPA

De Deense Caroline Wozniacki en de Roemeense Simona Halep hebben zich geplaatst voor de finale van de Australian Open. Met 6-3 en 7-6 versloeg Wozniacki donderdag de Belgische Elise Mertens. Halep won van Angelique Kerber in drie sets.

De overwinning brengt Wozniacki voor het eerst sinds 2009 en 2014 weer dicht bij een grandslamtitel. Het lukte haar nog niet eerder om de finale van het toernooi in Melbourne te bereiken. In de derde ronde wist Wozniacki Kiki Bertens al uit te schakelen. De Nederlandse verloor in de Rod Laver Arena in twee sets van Wozniacki (6-4, 6-3).

De Roemeense Simona Halep, de andere finaliste, versloeg donderdag in drie sets (6-3, 4-6, 9-7) de Duitse Angelique Kerber. Ook voor Halep betekent de finale mogelijk haar eerste grandslamtitel. Halep en Wozniacki staan op plaats 1 en 2 van de wereldranglijst bij de vrouwen.

    • Maartje Geels