voetbal

Van Marwijk gaat toch naar WK in Rusland, als coach van Australië

Australië heeft Bert van Marwijk aangesteld als bondscoach. Hij volgt daar Ange Postecoglou op. Die nam in november ontslag nadat hij zich met de ‘Socceroos’ had geplaatst voor het WK. Ook Van Marwijk had zich vorig jaar met Saoedi-Arabië gekwalificeerd voor het komende WK in Rusland. Hij vertrok omdat een deel van zijn staf werd ontslagen en hij zich permanent in het land moest vestigen. Bij het WK is Van Marwijk vooralsnog de enige Nederlandse coach. In de Sydney Morning Herald verklaarde hij veel over het Australische team te weten „omdat ik tegen hen heb gecoacht bij twee WK-kwalificatiewedstrijden, in 2016 en in juni vorig jaar”. Bij het komende WK stuit Van Marwijk eerst op het sterke Frankrijk, daarna op Denemarken en in de slotwedstrijd van de groepsfase op Peru. (NRC)