Vijf jaar geëist om doodrijden fietser Hulst

De verdachte uit Terneuzen mocht ten tijde van het ongeluk al zeven jaar geen voertuig meer besturen.

Tegen de bestuurder die in juli vorig jaar een wielrenner doodreed in het Zeeuws-Vlaamse Hulst, is donderdag een celstraf van vijf jaar geëist. Dat meldt het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant. Ook eist het OM de maximale rijontzegging van tien jaar tegen de 48-jarige man uit Terneuzen.

De verdachte had al een rijontzegging wegens eerdere verkeersovertredingen. Hij mocht al zeven jaar geen voertuig besturen. Ook zou hij ten tijde van het ongeluk gedronken hebben. Vermoedelijk raakte hij de controle over het stuur kwijt. Het 60-jarige slachtoffer overleed ter plaatse.

‘Veel risico’s’

De man nam het volgens justitie “op de koop toe” dat zijn handelen de dood van een ander tot gevolg kon hebben. Hij zou bewust “heel veel risico’s voor lief hebben genomen”.

De bestuurder gaf toe gedronken te hebben toen het ongeluk plaatsvond. Ook had hij volgens het OM verdovende medicatie gebruikt. Bovendien zou hij waarschuwingsborden hebben genegeerd en reed hij op een weg die enkel bedoeld was voor bestemmingsverkeer. Ook reed hij volgens het OM harder dan de 30 kilometer per uur die ter plaatse was toegestaan in verband met werkzaamheden.

Een dag eerder vond in Hulst al een ongeluk plaats waarbij een 64-jarige Belgische wielrenner om het leven kwam.

    • Maartje Geels