Thuiszorg

FNV treft schikking met bestuurders failliete Meavita

Met een schikking hebben vakbond FNV en oud-bestuurders van Meavita een eind gemaakt aan een acht jaar durende procedure naar aanleiding van het faillissement van dit thuiszorgbedrijf. De oud-bestuurders, onder wie VVD-prominent Loek Hermans, betalen 65.000 euro schadevergoeding aan de FNV, die daarom stopt met de procedure vanwege wanbeleid bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Eerder in de procedure had de Ondernemingskamer wanbeleid geoordeeld, maar op formele gronden had de Hoge Raad die uitspraak vernietigd. De vakbond ziet af van een nieuwe procedure, omdat deze veel tijd en geld zal kosten. Met de curatoren van het faillissement sloten de oud-bestuurders vorig jaar al een schikking voor 1,8 miljoen euro. (NRC)

    • Daan van Lent