Ten minste drie doden bij treinongeluk Milaan

Nog eens tientallen reizigers liepen lichte verwondingen op. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Foto Flavio Loscalzo/ANSA via AP

Bij een treinongeluk zo’n twintig kilometer buiten de Italiaanse stad Milaan zijn donderdag ten minste drie mensen om het leven gekomen. Nog eens dertien anderen raakten zwaargewond, schrijft persbureau Reuters.

De trein was onderweg naar het grootste station van Milaan en zat vol forenzen. De brandweer probeerde reizigers die in omgevallen wagons klem zaten te bevrijden. Gevreesd wordt dat het aantal doden verder oploopt. Tientallen reizigers liepen lichte verwondingen op. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Twitter avatar tancredipalmeri Tancredi Palmeri Air view of Milan train wreckage https://t.co/f5EuTZlFf9

Het treinverkeer rond de Noord-Italiaanse stad lag door het ongeluk uren plat. De trein was onderweg van Cremona naar het station Garibaldi in Milaan. Het gaat om een trein van een regionale vervoerder die onder reizigers als slecht bekendstaat.

Meer ongelukken

Op het Italiaanse spoor komen vaker zware treinongelukken voor. In 2016 kwamen 23 mensen om het leven toen twee treinen in het zuidoosten van het land op elkaar botsten.