Gerard Timmer nieuwe baas NOS

Timmer komt over van BNNVARA waar hij directeur was. Hij volgt Jan de Jong op die eind vorig jaar naar Feyenoord vertrok.

Gerard Timmer in 2014. Foto Bart Maat/ANP

Gerard Timmer wordt de nieuwe baas van de NOS. Hij volgt daar Jan de Jong op, die eerder naar Feyenoord vertrok. Timmer is nu nog baas bij BNNVARA en zal daar tijdelijk worden opgevolgd door Marc Adriani, zo meldt de omroep in een persbericht.

Het personeel van BNNVARA is donderdagmiddag geïnformeerd over het vertrek. Timmer zal samen met Gerard Hofman de zakelijke directie van de NOS gaan vormen.

“BNNVARA is een geweldig mediabedrijf waar bevlogen makers en medewerkers zich elke dag tot het uiterste drijven om het publiek te inspireren, te verbazen, te laten lachen, en te informeren. (…) Zo’n bruisende omroep verlaat je niet zomaar”, zegt Timmer in een verklaring. “Om die keuze te maken, moet er iets heel bijzonders op je pad komen. Met de uitdaging die mij bij de NOS wacht, is dat het geval. Ik laat een geweldige club mensen en een prachtige, betekenisvolle publieke omroep achter.”

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS, toont zich tegenover zijn eigen omroep verheugd over de nieuwe directeur:

“Met Gerard Timmer krijgt de NOS een algemeen directeur die de snel veranderende mediawereld als geen ander kent en gewend is om over grenzen heen te kijken. Gerard is een sterke en toegankelijke leider die mensen aan zich weet te binden en kan inspireren tot vernieuwing.”

Oprichter BNN

Timmer richtte samen met Bart de Graaff BNN op in 1997. Hij bleef bij de omroep tot 2006 en ging vervolgens naar SBS. Daarvan keerde hij al na een jaar terug om directeur televisie bij de NPO te worden. Vanaf 2014 was Timmer na de fusie algemeen directeur van de nieuwe omroep BNNVARA.

    • Jorg Leijten