Boris Becker is vijf grandslambekers kwijt

De Duitse tennislegende wil zijn prijzen verkopen, maar weet van vijf van de zes trofeeën niet meer waar ze zijn.

Boris Becker werd in 1985 de jongste mannelijke Wimbledonwinnaar ooit. Ook de replica van de beker die hij toen mee naar huis mocht nemen is zoek. Foto Ruediger Schrader/dpa

Boris Becker (50) is op zoek naar vijf van zijn zes grandslamtrofeeën. De Duitse tennislegende wil ze verkopen om zo zijn schulden af te kunnen lossen. In een verklaring vraagt hij om hulp bij zijn zoektocht, melden AFP en de BBC. De 50-jarige Becker ging afgelopen zomer failliet.

Van al zijn grandslamtitels weet Becker alleen nog waar de trofee van de US Open zich bevindt. Naar zijn twee prijzen van de Australian Open en drie Wimbledonbekers is hij op zoek. Dus ook naar zijn prijs uit 1985, toen hij op 17-jarige leeftijd de jongste mannelijke Wimbledonwinnaar in de geschiedenis werd. Zijn gouden medaille van de Olympische Spelen in Barcelona voor het mannendubbel, uit 1992, is eveneens zoek, liet hij weten via zijn vertegenwoordigers:

“Meneer Becker kan zich niet herinneren waar die zich bevinden.”

Boris Becker won in zijn loopbaan 49 titels. Veertien van de bijbehorende trofeeën zijn in totaal kwijt. In de zoektocht zijn onder meer de All England Tennis Club, de Australische en de Duitse tennisbond en de Tennis Hall of Fame benaderd. Geen van alle konden zij Boris Becker helpen. Daarom worden mensen die weten waar de prijzen zijn, opgeroepen zich te melden.

Becker werd in juni failliet verklaard omdat hij niet in staat was een schuld terug te betalen aan de private bankers van het Britse Arbuthnot Latham. Nadat hij in 1999 was gestopt als proftennisser was hij onder meer coach van Novak Djokovic en commentator. Hij verdiende tientallen miljoenen. Bij het uitspreken van zijn faillissement zei de rechter de indruk te krijgen van “een man die zijn kop in het zand” steekt.

    • Bastiaan Nagtegaal