WinkelenMeer omzet in Nederland voor Ahold Delhaize, koers daalt toch

Kwartaalcijfers De Nederlandse tak van Ahold Delhaize, waar behalve Albert Heijn ook Etos, Gall & Gall en Bol.com toe behoren, doet het goed.

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.
Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Foto ANP

De kwartaalcijfers van Ahold Delhaize kwamen woensdag slecht aan bij beleggers. De koers van het winkelbedrijf daalde 3 procent. Het was daarmee de sterkste daler in de AEX-index. De financiële resultaten die het bedrijf ’s ochtends had gepresenteerd, waren gemengd. Ahold Delhaize deed in de laatste maanden van 2017 in Nederland goede zaken, met name rond de feestdagen. In de Verenigde Staten echter daalde de kwartaalomzet van de winkelketens van Ahold met 9,3 procent, mede als gevolg van deflatie en de zwakke dollar. Bij de Amerikaanse ketens van Delhaize daalde de omzet met 7,4 procent. In de Verenigde Staten realiseert het concern 60 procent van zijn omzet. De goede Nederlandse cijfers zijn mede te danken aan de populariteit van Bol.com, dat bijna 30 procent meer omzet haalde. (NRC)