Recensie

Recensie

De juiste combinatie lui, ruig en poëtisch

Het werd tijd dat New York weer eens een gruizige garageband met zelfkant-allure afleverde, en gelukkig verscheen daar onlangs een trio met de juiste combinatie van lui, ruig en poëtisch. Dat het drietal de nietszeggende naam Beechwood heeft gekozen is een te overkomen nadeel, net als hun overbodige uitvoering van ‘I’m Not Like Everybody Else’ (van The Kinks). Dan blijft over: tien nummers met een diep doorleefd geluid, alsof uit de krochten van de metrotunnels gitaardampen en zangecho’s opstijgen, om bijvoorbeeld samen te vloeien in het geweldig stuwende ‘This Time Around’. In ‘Melting Over You’ slaat de grofkorrelige ennui in golven over je heen, terwijl ‘Pulling Through’ gas terugneemt.

Al zien de leden van Beechwood eruit als kleinzoons van The New York Dolls, en flirten ze graag met heroïnegebruik (‘Land Of Nod’), hun muzikale stijl blijkt een afgewogen combinatie van vernuft en nonchalance.