Recensie

Recensie

Amsterdamse reggae op heilige grond opgenomen

Met Afro-Caribische ritmes alweer een paar jaar in het hart van de popmuziek zou je verwachten dat het wemelt van de reggaebands. Dat valt tegen, althans, als het gaat om bandjes die de middenmoot ontstijgen.

Een Nederlandse uitzondering is The Dubbeez. Het zestal uit Amsterdam en Almere bouwt al enige tijd een goede live-reputatie op en vertrok naar Jamaica om een debuutplaat op te nemen. Peace, Love & Dub is opgenomen in de door Bob Marley opgerichte Tuff Gong studio en The Dubbeez kregen tijdens de opnames onder meer een baslijn van Robbie Shakespeare (van het legendarische producersduo Sly & Robbie). Heilige grond dus. De band zit goed in de roots-reggae, maar niet alle songs zijn even trefzeker en onderscheidend. Het eigen geluid ligt voornamelijk bij zangeres Joanne en het fijne soullaagje van de achtergrondvocalen. De sporadisch hoorbare blazers hadden het album hoger kunnen tillen.