Afghanistan

Zeker twee doden bij aanslag op kantoor Save the Children

Bij een aanslag op een kantoor van de Britse hulporganisatie Save the Children in de Afghaanse stad Jalalabad zijn deze woensdag ten minste twee doden gevallen. Veertien anderen raakten gewond, meldt de woordvoerder van de gouverneur aan persbureau AFP. Volgens de woordvoerder droegen de aanslagplegers politie-uniforms. Rond negen uur ontplofte een autobom voor het pand, waarna een aantal daders schietend naar binnen stormde. Ook buiten werd gevochten met de beveiligers van het gebouw. In het gebied rond het pand van Save the Children zijn meer hulporganisaties en overheidsgebouwen gevestigd. Veiligheidstroepen hebben medewerkers geëvacueerd nadat de eerste schoten werden gelost. Bij deze afdeling van Save the Children werken ongeveer honderd mensen. (NRC)