Thuiskok

Hartige wentelteefjes

Wentelteefjes zijn weer helemaal in. In Barcelona staat de zoete verwennerij in meerdere toprestaurants in bijzondere vorm op de dessertkaart. Ik moet zeggen: makkelijker kan bijna niet. En ze zijn ook erg lekker. Dit is een hartige versie zowel geschikt voor het ontbijt als de lunch. Als u, net als ik, geen fan bent van geitenkaas, neem dan gerust wat anders. En die 10 gram is voor de lijners onder u die calorieën tellen, de rest kan het er lekker van nemen.

Verwarm de oven voor op 250 graden en zet op de hoogste grillstand. Rooster de tomaatjes op een schone bakplaat zonder bakpapier in circa 5-10 minuten onder de hoogste stand van de grill tot ze zacht zijn maar niet verbrand. Gebruik geen bakpapier, want dat kan vlam vatten door de hoge temperatuur. Verwarm de olie in een antiaanbakpan op hoog vuur.

Mix met een garde het ei met het water in een diep bord en breng op smaak met zout en peper. Doop het brood aan beide kanten in het ei tot het helemaal opgenomen is. Zet het vuur halfhoog en bak het wentelteefje in de pan aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrooi het wentelteefje met de geitenkaas en oregano en serveer met de gegrilde cherrytomaten.