Veldrijden

Van der Poel soleert opnieuw naar zege en is na voorlaatste race al zeker van wereldbeker

Foto ANP

Mathieu van der Poel heeft zich met opnieuw een machtig optreden al in de voorlaatste wedstrijd verzekerd van de wereldbeker veldrijden. De Europees kampioen was zondag ongenaakbaar in het Franse Nommay. Het was zijn zesde zege in een wereldbekerwedstrijd dit seizoen. Met alleen nog de race in Hoogerheide te gaan, is Van der Poel niet meer te achterhalen door de concurrentie. De Nederlander maakte er op het modderige parcours, zoals zo vaak deze winter, een lange solo van. In de derde van de negen af te leggen ronden zette hij zich aan kop van de koers en reed weg bij zijn Belgische rivaal Wout van Aert. De wereldkampioen reed in Nommay op gepaste afstand naar de tweede plaats. De Belg Toon Aerts eindigde als derde. (ANP)