Toerisme

Meer toeristen naar Nederland,Amsterdam blijft populairst

Meer buitenlandse toeristen bezochten Nederland vorig jaar dan in 2016. In totaal brachten 17,6 miljoen buitenlanders minimaal één nacht door in Nederland, een toename van 11 procent. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van NBTC Holland Marketing. Alle buitenlandse vakantiegangers gaven samen 12,9 miljard euro uit in Nederland. Amsterdam blijft de populairste bestemming. De stijging van het aantal toeristen is voornamelijk te danken aan de aantrekkende economie in veel landen, denkt NBTC. Dat geldt bijvoorbeeld voor Duitsland, dat met 5,2 miljoen toeristen - een half miljoen meer dan in 2016 - het grootste herkomstland is. België en het Verenigd Koninkrijk stonden in 2017 op twee en drie op de ranglijst van herkomstlanden, met beide zo’n 2,2 miljoen toeristen. (NRC)