Tennis

Nadal overleeft gevecht van bijna vier uur, ook Federer naar kwartfinales op Australian Open

Rafael Nadal ligt nog altijd op koers in de Australian Open. De Spaanse nummer één van de wereld bereikte zondag de kwartfinales van het grandslamtoernooi in Melbourne door de Argentijn Diego Schwartzman te verslaan: 6-3, 6-7, 6-3 en 6-3. Schwartzman dwong zestienvoudig grandslamwinnaar Nadal tot het uiterste in een partij die bijna vier uur duurde. De nummer drie van wereld, Grigor Dimitrov, won in een zinderend duel van Nick Kyrgios. De Bulgaar weerstond het servicegeweld van zijn Australische tegenstander en won na bijna drieënhalf uur in vier sets: 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6 en 7-6 (4). Ook de nummer twee van de plaatsingslijst, Roger Federer, bereikte de kwartfinales. De titelverdediger deed dit zonder al te grote inspanning. Hij rekende in de vierde rondde in drie sets af met de betrekkelijk onbekende Hongaar Marton Fucsovics: 6-4 7-6 (3) en 6-2. Federer is vijfvoudig winnaar in Melbourne en schaarde zich voor de veertiende keer in zijn imposante loopbaan onder de laatste acht. In de kwartfinale speelt de Zwitser tegen Tomas Berdych, die in drie sets won van de Italiaan Fabio Fognini: 6-1, 6-4 en 6-4. (ANP)