Superjumbo

British Airways in gesprek met Airbus om grootste passagiersvliegtuig A380 te kopen

Foto Reuters

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways is in gesprek met vliegtuigbouwer Airbus om meer vliegtuigen te kopen van het type A380. Dat melden ingewijden tegenover persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al bekend 36 toestellen van dit type te kopen. British Airways is geïnteresseerd in de aankoop van het grootste passagierstoestel ter wereld omdat het hard nodig is om meer passagiers per vlucht te kunnen vervoeren vanaf luchthaven Londen Heathrow. Vooral de routes naar de Verenigde Staten behoren tot de drukste langeafstandsvluchten. Vorige week, voor de deal met Emirates, liet Airbus nog weten dat de productie van de A380 gestaakt zou moeten worden als er niet snel nieuwe kopers komen. (Bloomberg)