Oliebedrijf

Dochterbedrijf van Shell wil taxidienst beginnen in Londen

Een dochterbedrijf van olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die voor driekwart in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times. De aanvraag werd in juli gedaan. FarePilot laat chauffeurs zien waar er veel vraag is naar taxi’s en werd eind 2016 gelanceerd. Naar verluidt is Shell al bezig chauffeurs te benaderen om mee te doen met proeven. De bekende taxidienst Uber raakte vorig jaar zijn vergunning in Londen kwijt wegens het schenden van regels rond openbare orde en veiligheid. Uber heeft daar beroep tegen aangetekend. Shell zei eerder al dat het zich wil richten op innovaties als taxi-apps en elektrische en zelfrijdende auto’s. (ANP)

    • Christiaan Pelgrim