Novak Djokovic uitgeschakeld op Australian Open

De Serviër werd in drie sets verslagen door de Zuid-Koreaanse Chung Hyeon.

Djokovic (links) loopt langs zijn tegenstander tijdens de wedstrijd.
Djokovic (links) loopt langs zijn tegenstander tijdens de wedstrijd. Foto Andy Brownbill/AP

Twaalfvoudig grandslamwinnaar Novak Djokovic (30) is maandag gestrand in de vierde ronde van de Australian Open. De Zuid-Koreaanse Chung Hyeon wist de Serviër in drie sets (7-6, 7-5 en 7-6) te verslaan. De 21-jarige Chung staat op nummer 58 van de wereldranglijst, Djokovic op veertien.

Djokovic brak vorig jaar na Wimbledon zijn seizoen af en was zes maanden lang niet op het tennisveld te vinden vanwege een elleboogblessure. Op de Australian Open maakte hij zijn langverwachte rentree.

Zesvoudig winnaar

Djokovic won het toernooi zes keer. Tijdens zijn laatste overwinning, in 2016, versloeg hij moeiteloos de Schotse Andy Murray. Murray nam desondanks enkele maanden later Djokovic’ eerste plaats op de wereldranglijst over.

Chung neemt het in de kwartfinales op tegen de Amerikaanse tennisser Tennys Sandgren, die maandag in vijf sets won van Dominic Thiem. In een interview na de wedstrijd met Djokovic verklapte Chung hoe hij zo goed werd in tennis: “Toen ik jong was, kopieerde ik Novak (Djokovic red.) altijd, omdat hij mijn idool is.”

Twitter avatar AustralianOpen #AusOpen “When I was young I just tried to copy Novak (Djokovic) because he was my idol.” - Hyeon #Chung 🌟 #AusOpen https://t.co/zeyAjA6Rx0