Goal v/h Weekend: droomdoelpunten van Spaanse doelman en Depay

Waar de Klassieker niet het vuurwerk bracht waarop werd gehoopt, boden andere velden ruim voldoende aan ter compensatie.

Het was het weekend waarin Wesley Sneijder zijn eerste goal maakte voor droomclub Al-Gharafa en oud-Ajaxdoelwit Leon Bailey (Leverkusen) een listig doelpuntje meepikte.

Uit eigen land kwam de heerlijke goal van Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen) en een dito inzet van de Japanner Ritsu Doan (FC Groningen).

Bij Real Madrid is Gareth Bale weer fit; hij scoorde direct fraai en liet daarmee een opvallende statistiek optekenen. En terwijl de recordaankoop Jürgen Locadia trots werd gepresenteerd, liep ‘zijn’ Brighton onnozel in de messen van Chelsea dankzij de gelegenheidstandem Eden Hazard-Michy Batshuayi, die in dit geval een prachtige aanval opzetten met Willian als eindstation.

3. Iñaki Williams (Getafe v ATHLETIC BILBAO 0-1)

Een geboren Bask met een Ghanese vader en Liberiaanse moeder die ruim twee jaar geleden al eens op 1 stond in Goal van het Weekend. Ditmaal ging het Voor plek 2 tussen hem en Dario Vidosic van Melbourne City, de keuze viel uiteindelijk op de geweldige goal van Williams:

2. Memphis Depay (Paris S-G v OLYMPIQUE LYON 1-2)

Hij moest in de topper van de Ligue 1 plaatsnemen op de bank, maar als invaller bleek Memphis meer dan goud waard. In de 5de minuut van blessuretijd op zo’n manier de winst pakken in het hol van de leeuw: lekker hoor.

1. Juan Carlos (DEPORTIVO LUGO v Sporting Gijon 3-1)

Ze worden natuurlijk wel eens vaker gescoord: doelpunten vanaf eigen helft. Maar deze is toch wel heel bijzonder. Gemaakt door een doelman die niet kort voor de middenlijn uithaalt, maar heel bekeken bijna driekwart van het veld oversteekt met zijn doelpoging die ook nog eens op maat blijkt: