Boksen

Nouchka Fontijn uitgeroepen tot boksster van het jaar 2017

De wereldboksbond AIBA heeft Nouchka Fontijn uitgeroepen tot vrouwelijke bokser van 2017. De Schiedamse fysiotherapeute krijgt deze eervolle onderscheiding voor haar prestaties in de afgelopen jaren. Volgens het juryrapport is ze een inspirerend voorbeeld voor vele atleten in de wereld. De uitreiking van de prijs is begin februari in Sotsji tijdens de ‘Global Boxing Gathering’, waarbij voor het eerst de presidenten van de belangrijkste amateur- en profbonden bij elkaar komen. Fontijn – winnares van olympisch zilver, de Europese titel en goud bij de Europese Spelen – is bij de ceremonie aanwezig. „Ik ben bijzonder vereerd met deze prijs”, liet ze weten. De Nederlandse boksbond reageerde verheugd. „Nouchka is een belangrijke deelnemer aan het topsportprogramma van de boksbond en NOC*NSF.” (ANP)