PSV verslaat Heracles met doelpunt in blessuretijd

Luuk de Jong maakte in de blessuretijd het winnende doelpunt. PSV staat nu vijf punten voor op Ajax, die zondagmiddag de Klassieker won van Feyenoord.

Jeff Hardeveld scoort met een penalty.
Jeff Hardeveld scoort met een penalty. Foto ANP

PSV heeft zondagavond met 2-1 gewonnen van Heracles in het Almelose Polman stadion. Heracles kreeg een aantal grote kansen in de eerste helft, maar alleen Steven Bergwijn, de linksbuiten van tegenstander PSV, wist te scoren. Na de rust sloeg Heracles terug met een doelpunt van Jeff Hardeveld na een penalty. De tweede helft verliep zonder doelpunten, maar in de blessuretijd wist koploper PSV het winnende doelpunt te scoren. Luuk de Jong tikte na een voorzet van Albert Gudmundsson de bal binnen.

Het winnende doelpunt verzekert PSV niet alleen van haar huidige positie als koploper, ook is het een hoogtepunt voor De Jong zelf: het is zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie. PSV houdt na de overwinning op Heracles een voorsprong van vijf punten op Ajax, dat eerder op zondag de Klassieker met 2-0 won.

Twitter avatar PSV PSV EINDSTAND #HERPSV 0-1 Bergwijn (45)
1-1 Hardeveld (65p)
1-2 De Jong (90) https://t.co/UaVxc9A3Hy

Gelijkspel voor Groningen en Willem II

De wedstrijd tussen FC Groningen en Willem II is zondagmiddag geëindigd in gelijkspel: 1-1. In het Tilburgse Koning Willem II Stadion maakte Ritsu Doan, die een seizoen voor Groningen speelt, in de veertiende minuut een treffer. Willem II-invaller Ismail Azzaoui wist in de 71e minuut nog te scoren, maar winnen in eigen huis zat er niet in.

Door het gelijkspel houdt Willem II een punt voorsprong op FC Twente en NAC Breda in de eredivisie. FC Groningen heeft vier punten meer dan de Tilburgers en staat een plek hoger.

Twitter avatar fcgroningen FC Groningen Afgelopen! Groningen speelt met 1-1 gelijk tegen Willem II in Tilburg. Doan zette zijn ploeg op schitterende wijze… https://t.co/w9M1hwFwXy

Kat-en-muis-spel Sparta en Excelsior

Nog steeds houdt Sparta de eerste punten onder zijn nieuwe trainer Dick Advocaat te goed. Zondag werd de Rotterdamse ploeg in eigen huis op de valreep met 2-3 verslagen door stadsgenoot Excelsior.

Twitter avatar excelsiorrdam Excelsior Rotterdam Yes yes yes! Excelsior wint met 2-3 van Sparta dankzij twee treffers van Ali Messaoud en een heerlijke winnende van… https://t.co/LvStAL7S4W

De strijd ging zondag direct los in het Kasteel. Al in de derde minuut kwam Sparta op voorsprong door een knullig eigen doelpunt van Excelsior-verdediger Milan Massop. Na een hoekschop kwam de bal via Massops lichaam in het goal van de Kralingers terecht. De uitploeg maakte dit twee minuten later goed, met een gelijkmaker van Ali Messaoud.

Dit kat-en-muis-spel werd in de minuten voor rust nog eens dunnetjes overgedaan. In de 41ste minuut kreeg Sparta-spits Loris Brogno een penalty, nadat zijn ploeggenoot Julian Chabot even daarvoor onderuit geschoffeld werd door Massop. Brogno deed wat hij moest doen en maakte de 2-1.

Onmiddellijk stortte Excelsior zich op de tegenaanval, die zich in de 45ste minuut uitbetaalde in de 2-2. Opnieuw is het Messaoud die de Kralingers vooruit helpt.

Ook in de tweede helft bleef het Sparta dat de meeste kansen en balbezit voor zijn rekening nam. Desondanks delfde de thuisploeg uiteindelijk het onderspit. Een treffer van Excelsior-invaller Anouar Hadouir in de 86ste minuut werd niet meer gecounterd door Sparta, waardoor de drie punten naar de Kralingers gingen.

Ook langs de lijn werd het spannend. De kersverse Sparta-trainer Dick Advocaat, die sinds zijn aantreden nog enkel teleurstellende resultaten boekte met de Rotterdamse ploeg, stond wel erg fanatiek te tieren. Na ruim een halfuur vond de arbiter het welletjes en kreeg Advocaat een waarschuwing.

Dick Advocaat krijgt een standje van arbiter Pol van Boekel. Foto ANP