De beste protestborden van de #Womensmarch

Van een slordig opgeschreven belediging aan het adres van Trump tot slimme verwijzingen naar films en series.

Een protestbord tijdens de Women's March in Las Vegas.
Een protestbord tijdens de Women's March in Las Vegas. Foto Steve Marcus/Reuters

In tientallen landen gingen vrouwen dit weekend de straat op om te demonstreren tegen de discriminatie en onderdrukking van vrouwen, tegen Donald Trump en om vrouwen op te roepen gebruik te maken van hun stemrecht. De zogenoemde Women’s March komt precies een jaar na de eerste editie in 2017, vlak na de inauguratie van de Amerikaanse president.

Vooral in de Verenigde Staten kreeg de #Womensmarch-beweging veel bijval. Honderdduizenden demonstranten gingen de straat op om te protesteren tegen hun president. In New York zouden 200.000 mensen aanwezig zijn geweest bij de mars, in Los Angeles waren dit er zelfs 300.000.

De demonstranten die de straat op gingen, lieten zich niet tegenhouden door regen (in Parijs), hitte (in Sydney) en hevige sneeuwval (in Londen) en wijdden uren aan creatieve protestborden, soms zelfs tijdens speciaal georganiseerde protestborden-feestjes. Bekijk hieronder een selectie van de origineelste borden.

Een subtiele verwijzing naar Donald Trump, bij wie het vorig jaar allemaal begon:

Twitter avatar tonidockter Toni Dockter @DrDinD Great sign!
Here’s my favorite from the #WomensMarch2018 in Medford.
@womensmarch @womensmarchOR https://t.co/1fvzooALGf

De borden hoeven niet eens mooi te zijn om een punt te maken:

Twitter avatar BettySurfYoga BettySurf&YogaSchool #freeMelania sign at #womensmarch… Can’t. Stop. Laughing. https://t.co/mtgRyMoy6V
Twitter avatar WendyMolyneux Wendy Molyneux The sign of a lazy nasty woman. #womensmarch https://t.co/we8TzaveSc

Deze demonstrant kwam naar Rome voor de lekkere pasta, maar bleef voor de mars:

Twitter avatar linnea_claeson Linnéa Claeson Spotted at the #WomensMarch in Rome! Best. Sign. Ever. https://t.co/AetbkCGvO7

De Women’s March is ook een Girls March:

Twitter avatar lindseybartlett Lindsey Bartlett This girl is holding my favorite #WomensMarch sign so far. #WomensMarchDenver https://t.co/TEXsv9dCxc

Deze vrouw, compleet met pussy hat, refereert aan de televisieserie Black Mirror, de onheilspellende en akelig realistische sciencefiction-serie:

De Amerikaanse Molly Pasquerella koos voor een referentie aan Harry Potter, die het zonder Hermelien nooit zo ver zou hebben geschopt:

Veel demonstranten roepen vrouwen op te gaan stemmen tijdens de Amerikaanse congresverkiezingen, die in november worden gehouden:

En volgens deze demonstrant zullen het de vrouwen zijn die een einde maken aan het presidentschap van Donald Trump: