Podcast

NRC Haagse Zaken #18: Gronings gas en de Haagse bubbel: een kleine geschiedenis

Vijfenvijftig jaar na de eerste gasboringen in het Groningse Slochteren zijn de gemoederen gedraaid. Euforie over een moderne energievoorziening maakte plaats voor aardbevingen, schadeclaims en gedupeerden. Correspondent Groningen Milo van Bokkum en Haags verslaggever Thijs Niemantsverdriet vertellen over boze Groningers en Haagse belangen.

De politieke verontwaardiging over de aardbevingen in Groningen is groot. Dat is niet altijd zo geweest. Toen de NAM in 1963 met gaswinning begon, was er geen enkele politieke tumult. In deze nieuwe aflevering van Haagse Zaken hoort u, onder leiding van Lamyae Aharouay een kleine geschiedenis van het Groningse gas.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Benoeming van burgemeesters en de tanende macht van de Kroon.

Productie Mirjam van Zuidam.

    • Milo van Bokkum
    • Lamyae Aharouay
    • Thijs Niemantsverdriet