Australian Open

Bertens verliest van Wozniacki in Melbourne

Kiki Bertens tijdens het duel tegen Caroline Wozniacki.
Kiki Bertens tijdens het duel tegen Caroline Wozniacki. Foto MARK CRISTINO/EPA

Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd de laatste zestien van de Australian Open te bereiken. De Nederlandse tennisster verloor in de Rod Laver Arena in twee sets van de Deense Caroline Wozniacki (6-4, 6-3). Bertens stond voor het eerst in de derde ronde in Melbourne, maar trof met Wozniacki – als tweede geplaatst – een van de titelfavorieten. In de openingsgame kreeg Bertens al een breakpoint, maar het was Wozniacki die een game later de eerste break plaatste. Het duurde tot 5-3 voordat Bertens wat terug deed, maar na een slechte servicegame van de Nederlandse beslechtte Wozniacki de eerste set in haar voordeel. In de tweede set sloeg de voormalige nummer één van de wereld toe op de belangrijke punten. De laatste game was illustratief voor de wedstrijd. Bertens kreeg vier keer de kans om de service van Wozniacki te breken, het bleek slechts uitstel van executie. (NRC)