Afscheidsbrief uit zee

Brrr, je zult maar door het bos lopen en opeens oog in oog staan met een doodshoofd! Het overkwam Maya Westerduin (14) en haar zusje Nadia (11). Zij ontdekten in de bossen rond Berg en Dal, vlak bij Nijmegen, deze schedelstronk.

Eng, en ook een beetje verdrietig. Want dit is de allerlaatste Klikkerdeklik.

Niet omdat Dr. Zeepaard in een doodshoofd is veranderd hoor. Hij heeft gewoon besloten op avontuur te gaan in het buitenland. Hij zag het mooie bruine zeepaardje dat uit de oven kwam toen Tinelieve Weenink (7) en haar buurmeisje Mick de Smet (7) kaasstengels bakten voor broertje Merlijn (5). „Zo’n lekker kleurtje wil ik ook wel!” dacht Dr. Zeepaard. En dus is hij vertrokken naar een warm land, waar hij in zee kan zwemmen en af en toe op het strand kan liggen zonnen. Dat mag ook weleens, na al die jaren hard werken. Per flessenpost heeft hij nog een afscheidsbrief gestuurd: „Bedankt voor al jullie mooie inzendingen. En wie weet komen we elkaar nog eens tegen in de Middellandse Zee!”