Pakistan

Moeder en dochter gedood bij vaccinatie kinderen tegen polio

Een Pakistaanse moeder en haar dochter die in de stad Quetta bezig waren om kinderen in te enten tegen polio zijn donderdag doodgeschoten. Niemand heeft de aanslag nog voor zich opgeëist. De slachtoffers, de 38-jarige Sakina Bibi en haar 16-jarige dochter Rizwana, genoten geen politiebewaking. Die was er tot voor enkele maanden wel voor zulke inentingen, omdat er al eerder mensen bij waren gedood door de Pakistaanse tak van de Talibaan. Omdat de politiepresentie juist extra aandacht trok en daardoor mogelijk meer risico met zich meebracht, was die gestaakt. De Talibaan beschouwen de campagne als een westerse samenzwering om lokale kinderen onvruchtbaar te maken. Pakistan, Afghanistan en Nigeria zijn de laatste landen in de wereld waar polio nog niet is uitgeroeid. (AFP, AP)