omroep

Powned heeft tijdelijk geen tv-uitzendingen

Nu het tv-programma PowNed Flits is gestopt, verdwijnt de omroep tijdelijk van tv. Wel zendt PowNed zondag nog de docusoap uit over motorclubleider Henk Kuipers. Het is ongebruikelijk dat een omroep geen tv-uitzendingen heeft. Volgens de NPO is dit echter niet het definitieve afscheid: „PowNed blijft gewoon tv-programma’s maken, op dit moment bespreken we welke.” PowNed Flits, een dagelijks nieuwsitem van vijf minuten op NPO 3 , trok te weinig kijkers: gemiddeld honderdduizend. PowNed-voorzitter Dominique Weesie zegt dat hij liever alleen online video zou maken, maar de Mediawet verplicht publieke omroepen om op tv aanwezig te zijn. Weesie: „Daarom zoeken we de combinatie. We produceren in eerste instantie voor internet, maar onze programma’s komen ook op tv.” (NRC)