Podcast

NRC Kunst! #10: Hoera, het is weer Filmfestival. Dank Rotterdam!

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is toe aan zijn 47ste editie. Ook dit jaar dompelen NRC’s filmfans zich onder in een droomwereld van film. Coen van Zwol koopt al sinds 1992 ieder jaar een passe partout, Dana Linssen plant een slaapfeestje in het SLEEPCINEMAHOTEL en ook presentator Joyce Roodnat veegde haar agenda schoon. Wat maakt dit festival zo onweerstaanbaar?

“Film is onherroepelijk, en onverwoestbaar”, aldus de vader van het IFFR: Huub Bals. Minstens zo belangrijk zijn filmfestivals, vinden redacteuren Coen van Zwol en Dana Linssen, die onder leiding van presentator Joyce Roodnat de lol en het nut ervan verklaren, in een nieuwe aflevering van NRC Kunst!

Luister naar de vorige aflevering van NRC Kunst!: De zwarte spiegels van Black Mirror en You Were Never Really Here