Kazachstan

Busbrand: 52 doden uit Oezbekistan

Bij een busbrand in Kazachstan kwamen donderdag 52 mensen om het leven. Slechts vijf inzittenden overleefden het incident, liet het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Centraal-Aziatische land weten. De oorzaak van de brand is onbekend. Lokale media vermoeden een probleem met de bedrading. Getuigen van het ongeluk zeiden tegen het Russiche Ren.tv dat een passagier een fles benzine omstootte. Die benzine bereikte een gaskachel die reizigers gebruiken om zich op te warmen. Het ongeluk vond plaats op een provinciale weg in de regio Aktobe. Alle slachtoffers hadden de Oezbeekse nationaliteit. Het is onbekend waar de bus naar onderweg was. De route wordt vaak gebruikt om migrantenwerkers uit Oezbekistan van en naar Rusland te brengen. De Kazachstaanse politie kondigde een onderzoek aan. (NRC)

    • Jaap Bloembergen