Euronext Amsterdam

Mediahuis haalt TMG van beurs om ‘rust en ruimte’ voor plannen

De Telegraaf Media Groep (TMG) wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam. „De beursexit biedt TMG rust en ruimte zodat we ons volledig kunnen richten op het uitvoeren van de toekomstplannen”, aldus topman Marc Vangeel. Daarmee verdwijnt na bedrijven als Wegener en VNU opnieuw een Nederlandse uitgeverij van de beurs in Amsterdam. Mediahuis nam vorige maand een belang van ruim 29 procent in TMG over van Talpa, het bedrijf van John de Mol. Ook kocht het bedrijf op de beurs nog stukken bij, zodat het nu 98,5 procent heeft. Om ook het restant te verwerven begint Mediahuis een wettelijke uitkoopprocedure. (NRC)