Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. Een van de laatste Amerikaanse potloodfabrieken


  Een potlood lijkt een simpel instrument, maar de productie ervan is verrassend complex. Beeldredacteur Arjan de Jongh tipt deze fotoserie in The New York Times vanuit een van de laatste Amerikaanse potloodfabrieken.

 2. Een analyse van gender in stripboeken

  In superheldenstrips spelen mannen veel vaker de hoofdrol dan vrouwen. Maar als vrouwen wel worden opgevoerd, hoe worden ze dan afgebeeld? Redacteur Menno Sedee tipt een stuk van The Pudding, dat 34.476 stripfiguren analyseerde.

 3. De donkere winters van IJsland


  De meedogenloze duisternis van de winters in IJsland zorgt ervoor dat verlichting constant nodig is. Fotograaf Stuart Richardson legt voor The Guardian de schoonheid vast van het licht van de lantaarnpalen in het land.

 4. Hoe goed is Noord-Korea in sport?

  Noord- en Zuid-Korea spreken over deelname van Noord-Korea aan de Olympische Spelen. Hoe goed is het land in sport? Die vraag beantwoordt de BBC in dit artikel.

 5. Frankrijk leent tapijt van Bayeux uit aan Groot-Brittanië


  Frankrijk gaat het beroemde tapijt van Bayeux uitlenen aan Groot-Brittanië. Het zal voor het eerst in 950 jaar zijn dat het kunstwerk het land verlaat, las redacteur Wieland van Dijk in The Times.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.