In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De 11-jarige Ayoub Mohammed Ruzaiq ligt in de hut van zijn familie, vlakbij de vuilnisbelt van de Jemenitische havenstad Hodeidah. “We eten wat weggegooid wordt”, zei Ayoub tegen de fotograaf.
Foto Abduljabbar Zeyad/Reuters
Een zware storm raasde donderdag over Nederland. Er vielen twee doden, verzekeraars schatten de stormschade op 90 miljoen euro. Deze foto werd genomen in Rotterdam.
Foto Peter Hilz/HH
Tijdens de storm werd bij Hoek van Holland windkracht 11 gemeten. De wind had volgens het KNMI een snelheid van bijna 110 kilometer per uur, met soms windstoten van 138 kilometer per uur.
Foto Peter de Krom
Martin Schulz, de partijleider van de Duitse SPD, pakt een flesje water tijdens een bijeenkomst met partijleden in Dortmund. Schulz probeerde afgelopen week tijdens bijeenkomsten zijn partijgenoten ervan te overtuigen om voor een nieuwe coalitie met CDU/CSU te stemmen. Zondag komt in Bonn een 600 man sterk partijcongres van de SPD bijeen om over het akkoord te stemmen.
Foto Wolfgang Rattay/Reuters
De Italiaanse Carolina Kostner tijdens het Europese kunstschaatskampioenschap in Moskou.
Foto Mladen Antonov/AFP
Gelovigen in Nepal bidden vlak voordat ze een heilige duik nemen in de Bagmati-rivier bij de Pashupatinath tempel in de Nepalese hoofdstad Kathmandu tijdens het Swasthani Brata Katha festival. Officieel is het overigens geen festival. Er wordt door gelovigen gevast en een hele nacht gebeden voor de god Shiva.
Foto Navesh Chitrakar/Reuters
Een bruggetje over een door vuilnis bezaaide poel in de Filipijnse hoofdstad Manila.
Foto Noel Celis/AFP
Vlakbij de Colombiaanse hoofdstad Bogota stortte deze week een brug in aanbouw in. Minstens tien werkers kwamen daarbij om.
Foto Jaime Saldarriaga/Reuters
Een straatverkoper in Sri Lanka verkoopt garnalen aan het strand.
Foto Ishara S. Kodikara/AFP
Een besneeuwd landschap vlakbij de Georgische hoofdstad Tbilisi.
Foto David Mdzinarishvili/Reuters
Een auto stortte deze week in de tweede verdieping van een kantoor in Santa Ana, Californië. De auto raakte van de highway en viel in het gebouw. De twee personen in de auto raakten lichtgewond. In het kantoor vielen geen gewonden.
Foto Orange County Fire Authority/EPA
De Noorse Henrik Jakobsen (links) and Kent Robin Tonnesen (rechts) in actie tegen de Oostenrijkse Vytautas Ziura tijdens het EK Handbal in Porec, Kroatië.
Foto Valdrin Xhemaj/EPA
De wenkbrauwen van Anastasia Gruzdeva zijn bevroren. In sommige Russische regio’s daalden de temperaturen afgelopen week tot -50.
Foto Anastasia Gruzdeva/AP
In Amerika werd actie gevoerd voor de “dreamers” , de in de VS opgegroeide migranten die vrezen het land uitgezet te worden. Demonstranten liepen in rond in Capitol Hill, Washington D.C..
Foto Jonathan Ernst/Reuters
Modellen presenteren de nieuwe mode van Julien David tijdens de modeweek in Parijs.
Foto Bertrand Guay/AFP
Een zwerm spreeuwen in het zuiden van Israël.
Foto Amir Cohen/Reuters
Een vliegtuig maakt met rook een hartje in de lucht tijdens een vliegshow in Koeweit-stad.
Foto Yasser Al-Zayyat/AFP
Een Boeing 737-800 van de Turkse Pegasus Airlines raakte deze week van de vliegbaan in Tarbzon en kwam slechts een paar meter van een klif tot stilstand. Geen van de 168 passagiers raakte gewond.
Foto DHA-Depo/AP
Vluchtelingen uit Somalië maken zich klaar voor vertrek, want het vluchtelingenkamp waar ze verblijven dijt verder uit. Het Wedow-vluchtelingenkamp in Mogadishu ontstond door mensen die vluchten voor de milities van Al-Shabaab.
Foto Mohammed Abdiwahab/AFP
Een uitbarsting van de vulkaan Mayon in de provincie Albay, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manila.
Foto Charism Sayat/AFP