Budget airline

Flink meer loon voor Britse piloten Ryanair, tot 20 procent

Britse piloten van Ryanair hebben ingestemd met loonsverhogingen tot wel 20 procent. Vliegeniers van de prijsvechter kunnen op de loonstrook van deze maand al een hoger bedrag tegemoetzien. Elders is Ryanair er nog niet uit. De Ierse luchtvaartmaatschappij is nog met meerdere vakbonden in onderhandeling. De situatie is een unicum bij Ryanair. De maatschappij kreeg vorige maand te maken met de eerste pilotenstaking in zijn 32-jarige bestaan. In Duitsland legden piloten enkele uren het werk neer nadat onderhandelingen tussen het bedrijf en hun vakbond op niets waren uitgelopen. Kort daarvoor had Ryanair voor het eerst de deur opengezet voor dergelijke onderhandelingen met vakbonden. Eerder maakte het bedrijf alleen individuele afspraken met piloten. (ANP/Bloomberg)