AZ moet direct puntverlies slikken bij hervatting eredivisie

De nieuwe Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong blijkt meteen neusje te hebben voor gouden wissel.

FC Utrecht-speler Cyriel Dessers (2L) heeft de 1-1 gescoord.
FC Utrecht-speler Cyriel Dessers (2L) heeft de 1-1 gescoord. Foto Pro Shots / ANP

FC Utrecht heeft onder de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong direct een knap punt behaald. Tegen de nummer 3 van de eredivisie wist de ploeg na een 0-1 achterstand alsnog een gelijkspel te behalen. AZ loopt derhalve direct averij op in de achtervolging op Ajax.

Een kwartier voor tijd tekende de dit seizoen aangekochte spits Cyriel Dessers voor de verdiende gelijkmaker. FC Utrecht liet spel zien dat het onder de deze winter naar Ajax vertrokken hoofdtrainer Erik ten Hag ook vaak aan de dag legde. Het AZ van trainer John van den Brom stelde daar eveneens goed voetbal tegenover, wat resulteerde een partij waarin beide teams op zoek gingen naar de 3 punten.

Doelpunten lieten echter op zich wachten tot na de rust. Jonas Svensson opende de score open namens de bezoekers met een strak schot. Trainer De Jong bleek daarna direct een neusje te hebben voor de gouden wissel. Hij bracht direct Dessers in, die de gelijkmaker maakte na een prima uitgevoerde counteraanval.

Utrecht kan door het gelijkspel wel zakken van de 6de naar de 8ste plaats op de ranglijst. AZ staat nog steeds stevig op de 3de plek.