31-jarige Nederlandse dood door lawine in Zwitserse Alpen

Een Nederlandse man raakte lichtgewond. Hij werd met de verongelukte vrouw door de lawine meegesleurd.

Foto Police Cantonale Valais

In de Zwitserse Alpen is een 31-jarige Nederlandse vrouw door een lawine om het leven gekomen. De vrouw raakte tijdens het skiën buiten de piste bedolven onder de sneeuw, zo meldt de Zwitserse politie vrijdag.

Een 27-jarige Nederlandse man met wie de vrouw was gaan skiën, raakte lichtgewond. Het tweetal was bij het kleine vakantieoord Ovronnaz in het zuidwesten van het land buiten de piste gegaan. Beiden werden vervolgens op 1710 meter hoogte meegesleurd door een tweehonderd meter lange en twintig meter brede lawine. De twee werden ongeveer honderd meter lager door andere skiërs bevrijd en vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis van de stad Sion overgebracht. Daar overleed de vrouw aan haar verwondingen.

Waarschuwing

Voor bergen hoger dan tweeduizend meter geldt lawinegevaar. In het hele gebied rondom Sion is dat gevaar vanwege de harde wind en verse sneeuw momenteel verhoogd. Dit kan door de verwachte regenval nog verder toenemen, zo schrijft de Zwitserse nieuwssite Blick.

Door lawines in skigebieden vallen vaker doden. In september kwam een 24-jarige Nederlandse wandelaar in Duitsland om het leven nadat hij bij een val op rotsen terechtkwam.