Recensie

Recensie

Vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt

Nederland vertaalt Op zaterdag 9 juni wordt opnieuw de Grote Vertaaldag gehouden. Het is de finale van de jaarlijkse wedstrijd Nederland Vertaalt, waarvan hier de opgaven staan.

Nederland telt voortreffelijke professionele vertalers, maar ook honderden amateurs die zich graag aan een vertaalopgave wijden. Voor beide groepen organiseren NRC en bureau Verstegen & Stigter de jaarlijkse vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt. De wedstrijd omvat dit jaar zes opgaven. Zes jury’s beoordelen de inzendingen en nomineren per taal vijf vertalingen. De Arabische en de Spaanse vertaalopdrachten zijn te vinden op www.nrc.nl/boeken.

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt in het Academiegebouw in Utrecht de Grote Vertaaldag plaats waar de genomineerde vertalingen worden besproken in vertaalwerkgroepen onder leiding van de desbetreffende jury’s. Daar worden ook de winnaars bekendgemaakt.

Wie liever toehoort dan zelf vertaalt, kan op de Vertaaldag een lezingenprogramma volgen dat parallel aan de werkgroepen plaatsvindt. Sprekers zijn onder anderen Paulien Cornelisse, Nelleke Noordervliet, Anna Woltz, Rodaan al Galidi en Menno Wigman.