Storm

Code oranje, minder vluchten KLM, NS past dienstregeling aan

Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code oranje afgekondigd vanwege een verwachte storm met windsnelheden op sommige plaatsen tot 120 kilometer per uur. De waarschuwing geldt voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft uit voorzorg 110 retourvluchten geschrapt op donderdag. Schiphol adviseert reizigers de site en app van de luchthaven in de gaten te houden. Spoorvervoerder NS heeft zijn dienstregeling alvast aangepast. Treinen rijden nog maar maximaal één keer per half uur. „Hierdoor ontstaat meer ruimte om eventuele problemen op het spoor, zoals omgewaaide bomen of voorwerpen die door wind in de bovenleiding waaien, te verhelpen”, aldus NS. Op de hsl tussen Rotterdam en Breda rijden geen treinen. (NRC)