Speciale aanklager

Steve Bannon toch niet naar grand jury na deal met Robert Mueller

Steve Bannon, voormalig chefstrateeg van president Trump, hoeft toch niet te verschijnen voor een grand jury. Volgens tv-zender CNN en persbureau AP sloot Bannon een deal met speciaal aanklager Robert Mueller, die onder meer de contacten tussen Rusland en Trumps campagneteam bij de verkiezingen onderzoekt. Mueller stuurde Bannon vorige week een dagvaarding voor verhoor door de grand jury, die bestaat uit burgers en verregaande bevoegdheden heeft bij onderzoek naar mogelijk crimineel gedrag. Als de ondervraging was doorgegaan, had Bannon zijn weigering vragen over zijn periode in het Witte Huis te beantwoorden niet kunnen volhouden. Bannon sprak met Mueller af dat hij verhoor door de grand jury ontloopt als hij zich laat ondervragen door leden van Muellers onderzoeksteam. (NRC)