Schijnconstructie

Medewerkers Alescon komen alsnog in vaste dienst

De driehonderd medewerkers van de sociale werkplaats Alescon, die volgens vakbond FNV via een schijnconstructie aan de slag waren, komen met terugwerkende kracht alsnog in vaste dienst van het bedrijf. Dat zijn de Drentse werkplaats en de FNV overeengekomen. PvdA-Kamerlid William Moorlag was eerder directeur van Alescon en kwam door de kwestie zwaar onder vuur te liggen. Tevens compenseert Alescon 532 medewerkers voor het mislopen van zaken als een eindejaarsuitkering, ziektegeld en het seniorenverlof. Deze kosten bedragen 900.000 euro. Het in dienst nemen van driehonderd medewerkers kost 400.000 euro op jaarbasis. Volgens Alescon komt dat bedrag voor rekening van de zes gemeenten waarvoor het sociale werkbedrijf actief is. (NRC)