Bus in brand gevlogen in Kazachstan: 52 doden

De slachtoffers zijn waarschijnlijk Oezbeekse gastarbeiders. Slechts vijf mensen overleefden het ongeluk in de regio Aktobe.

Foto Kazachstaanse hulpdiensten / AFP PHOTO

Bij een busbrand in Kazachstan zijn donderdag 52 mensen om het leven gekomen. Slechts vijf inzittenden overleefden het incident, liet het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Centraal-Aziatische land weten. Over de medische toestand van de overlevenden is niets bekend.

Wat de brand veroorzaakte is niet zeker. Lokale media spreken hun vermoedens uit over een probleem met de bedrading. Getuigen van het ongeluk zeiden tegen het Russiche Ren.tv dat een passagier een fles benzine omstootte. De brandstof zou een gaskacheltje bereikt hebben, die de reizigers gebruikten om zich op te warmen.

Het ongeluk vond plaats op een provinciale weg in de regio Aktobe. Alle slachtoffers hadden de Oezbeekse nationaliteit. Het is onbekend waar de bus naar onderweg was, maar de route wordt vaak gebruikt om migrantenwerkers uit Oezbekistan van en naar Rusland te brengen, waar ze op bouwplaatsen werken. De Russische nieuwssite Life.ru plaatste een video van het ongeluk op zijn Facebook-pagina.

De Kazachstaanse politie heeft een onderzoek aangekondigd naar de oorzaak van de brand.