Voetbal

Van Hanegem behandeld voor prostaatkanker

Willem van Hanegem heeft prostaatkanker. De 73-jarige oud-international begint volgende week aan een serie van 35 bestralingen in zeven weken, zo vertelde hij woensdag in het AD, waar hij columnist is. „De dokter heeft gezegd dat de kans bijna honderd procent is dat het goed komt.”

Het was voor het eerst dat de voetbalcoryfee over zijn ziekte sprak sinds hij eind november werd doorverwezen door de huisarts en na uitvoeriger onderzoek in het ziekenhuis hoorde dat hij kanker heeft. In het AD: „Ik keek die arts aan. Dacht: dat zegt die man niet voor de gein, dus het zal vast wel kloppen. Maar ik had dit nieuws niet zien aankomen. Dacht echt dat het wel mee zou vallen. Het was schrikken. Ook voor mijn omgeving. Maar na een nachtje slapen vond ik alles wel weer normaal. Toen ben ik lekker aan golfen.”

Ondanks de schrik zegt Van Hanegem zich ontspannen te voelen doordat artsen zeer positief zijn over de kans op genezing. „Dus waarom zou ik dan bij de pakken neer gaan zitten? Veel mensen hebben veel meer pech dan ik.” De oud-middenvelder van Feyenoord verwacht dat het mee zal vallen met de bijwerkingen van de chemokuur die hij vanaf maandag ondergaat. „Ik blijf veel golfen, columns maken voor het AD en wedstrijden kijken voor Ziggo.” (NRC)