Terreurverdachten

Twee terugkeerders aangehouden uit strijdgebied Syrië en Irak

Op Schiphol zijn vrijdag en maandag twee Nederlanders aangehouden die worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Het zijn een 33-jarige vrouw uit Ede en een 30-jarige man uit Amsterdam, beiden terugkeerders uit strijdgebieden in Syrië en Irak. Ze kwamen met een vlucht uit Turkije onder begeleiding van de marechaussee, meldt het Openbaar Ministerie. Voor de twee gold een internationaal aanhoudingsbevel. De verdachten werden kortgeleden in Turkije aangehouden toen ze apart van elkaar de grens overstaken. De vrouw is in 2014 en 2015 naar Syrië en Irak gereisd. De man is vermoedelijk in 2013 vertrokken. De vrouw is dinsdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld, de man wordt vrijdag voorgeleid. (NRC)