Bertens door naar derde ronde Australian Open

Voor Robin Haase is het toernooi vroeg voorbij. Hij werd zowel in het enkel- als dubbelspel uitgeschakeld.

Kiki Bertens viert haar overwinning op Nicole Gibbs.
Kiki Bertens viert haar overwinning op Nicole Gibbs. Foto William West/AFP

Kiki Bertens is door naar de derde ronde van de Australian Open. De Nederlandse tennisser won dinsdagnacht in Melbourne in twee sets (7-6 (3) en 6-0) van de Amerikaanse Nicole Gibbs. Zo ver reikte Bertens niet eerder in het enkelspel op het grandslamtoernooi in Melbourne.

De Nederlandse nummer 31 van de wereld trof met de veel lager geklasseerde Gibbs (113) een relatief makkelijke tegenstander. In de derde ronde neemt Bertens het op tegen Caroline Wozniacki. De Deense nummer twee van de wereld ontsnapte aan een vroege uitschakeling. In de tweede ronde leek ze te struikelen over de Kroatische Jana Fett, maar won alsnog in drie sets: 3-6, 6-2 en 7-5.

Krajicek naar tweede ronde

Michaella Krajicek heeft met haar dubbelpartner Alla Koedriavtseva uit Rusland de tweede ronde bereikt van het dubbelspel op de Australian Open. Het duo versloeg de Duitse Tatjana Maria en de Franse Pauline Parmentier in drie sets: 6-4, 1-6 en 6-3. In de tweede ronde treft het Nederlands-Russische koppel Hao-Ching Chan uit Taiwan en de Sloveense Katarina Srebotnik.

Na zijn vroege uitschakeling in het enkelspel is tennisser Robin Haase ook snel klaar in het dubbelspel. Haase verloor samen met partner Matwé Middelkoop in de eerste ronde van het Spaanse koppel Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia-Lopez in drie sets. Haase liet zich in Melbourne in de eerste ronde van het enkelspel verrassen door de Italiaan Lorenzo Sonego.

Nadal ook door

Publiekstrekker Rafael Nadal is ook weer een ronde verder. De Spanjaard rekende woensdag in drie sets af met de Argentijn Leonardo Mayer, de mondiale nummer 52. Na ruim tweeënhalf uur spelen was de partij afgelopen: 6-3, 6-4 en 7-6 (4). In de derde ronde neemt de nummer één van de wereld het op tegen de Bosniër Damir Dzhumhur. In 2009 won de Spanjaard de Australian Open.